Green Key

Genieten van de natuur met oog voor de toekomst

Wat zijn de ingrediënten van de perfecte vakantie? Een comfortabele accommodatie. Zon. Veel buiten zijn. En een adembenemende omgeving. Of u nu vakantie viert aan de kust, in een bosrijke omgeving, op de hei of in een oer-Nederlands polderlandschap: de natuur speelt een belangrijke rol bij uw vakantiegevoel. Daarom doen wij graag iets terug voor de natuur en zijn wij gecertificeerd met de Green Key.

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van de Gouden Green Key.

In de praktijk

Betekent dit dat u moet inboeten op luxe? Of dat u tijdens uw vakantie continu rekening houden met natuur en milieu? Zeker niet. Voorwaarde van de Green Key is dat de kwaliteit en het comfort van de gast te allen tijde gewaarborgd blijft.

Zo gaan wij zuinig om met water, maar dan wel zó dat u na een lange dag alsnog kunt genieten van een heerlijke, warme douche. We maken gebruik gemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, maar uw accommodatie is hierdoor niet minder schoon. Tijdens uw verblijf kunt u ’s avonds een goed boek lezen, onder een sfeervolle spaarlamp. En de toiletverlichting? Die springt, dankzij de lichtsensoren, pas aan als er daadwerkelijk iemand in het gebouw is.  Te warm of te koud zult u het niet snel krijgen, wij letten erop dat de verwarming of airconditioning op de juiste tijden aan of uit gaat. Dit alles bevordert niet alleen uw comfortgevoel, maar ook de status van natuur en milieu!

Wilt u meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl.

De toekomst

Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen. Op www.fee-international.org leest u alles over de ideële doelstellingen van deze organisatie: zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid. Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze prachtige aarde.

©2024 Kijkduin Strandhuisjes
ALGEMENE VOORWAARDEN PRIVACY COOKIES DISCLAIMER

Website door: 2nd Chapter